Til virksomheder

Muligheder for virksomheder

Når man skal præstere optimalt på sit arbejde, kræver det blandt andet, at man passer på kroppen og tilfører den de rigtig stimuli igennem dagen.

Flere virksomheder tilbyder derfor deres medarbejdere motion som et sundt afbræk i hverdagen – ofte som en del af arbejdstiden. Udover at tilføre kroppen mere energi, øge effektiviteten og nedbringe sygedage, kan det også styrke det sociale!

Vil du give dine medarbejdere denne mulighed, hjælper jeg gerne med at udforme et forløb med tilpasset træning og undersøgelse.

Et forløb kunne for eksempel indeholde individuel fysioterapeutisk screening af hver medarbejder, en fælles vurdering af mulighed for at inddrage mere bevægelse på arbejdspladsen, en times ugentlig fælles træning, så der kompenseres for dem, der primært har stillesiddende arbejde. Det kunne også være hjælp til programlægning af ”pausegymnastik” eller et længere forløb med hvad I ønsker og har behov for i virksomheden. Mulighederne er mange!

Eksempel på gennemført virksomheds forløb:

I efteråret 2021 gennemførte jeg et enormt spændende sundhedsfremmende projekt hos personalegruppen i den private integreret daginstitution Naturhuset Skovlykke i Skjern. De havde et ønske om at fremme personalegruppens fysiske sundhed og forebygge nedslidning af kroppen i hverdagen. I den forbindelse havde de mulighed for at søge om økonomisk tilskud hos Arbejdstilsynet til en sundhedsfremmende aktivitet i form af fysisk træning, som kan forbedre medarbejdernes sundhed og mindske smerter.

Sammen med medarbejderne fik vi sammensat et forløb som gav mening for dem og passede til deres behov. Dette forløb skulle indeholde en individuel fysioterapeutisk screening af hver enkelt medarbejder, der havde meldt sig til projektet. Screeningen indeholdt en samtale, fysioterapeutiske test ud fra den enkeltes udfordringer og problematikker, vejledning til fremtidige tiltag og individuelt tilrettelagt træningsprogram. Derudover skulle de alle afprøve 3 fælles træningsgange med Fysio Flow.

Medarbejderne var meget begejstret for effekten af træning med Fysio Flow og forespurgte om jeg ville oprette et hold kun for Naturhuset Skovlykke efter deres arbejdstid.

Udtalelse om projektet fra Naturhuset Skovlykke:

“Personalet, som har deltaget i det sundhedsfremmeden projekt, giver samstemmende udtryk for at det har været givende og udbytterigt. Den individuelle screening har gjort , at alle fremover kan bruge de øvelser, de har fået anbefalet af fysioterapeuten. Gør man brug af øvelserne, vil alle efter tre måneder kunne mærke en effekt af dette.

Blandt personalet blev der givet udtryk for, at holdtræningen med Fysio Flow gav en god fællesskabs følelse. Vi blev forpligtiget til at møde op. Flere gav udtryk for, at Fysio Flow er noget de ønsker at fortsætte med. Det er en træningsform, der gør det muligt for alle at deltage. Der tages hensyn til, at vi er på  forskellig niveau og øvelserne kan tilpasses den enkelte.”

Hvis et lignende projekt lyder interessant for din virksomhed, så kontakt mig endelig, så vi sammen kan finde en løsning, der opfylder jeres behov!